Project : realisatie van de (Moer)wijkwinkel

Eind 2016 won de BIZ Betje Wolff de jaarlijkse Haagse Retailprijs met een plan voor de wijkwinkel Moerwijk. Een wijkwinkel is een ontmoetingsplek in de winkelstraat, een plek waar je welkom bent voor een kop koffie en een praatje, waar je activiteiten kunt organiseren (of er aan mee kan doen) en waar lokale producten worden verkocht. Het plan is de droom van Etos-ondernemer Wim Schmale, voorzitter van de BIZ Betje Wolff.

IXin kreeg als opdracht om de droom van Wim Schmale uit te werken tot realiteit. Het project heeft de naam gekregen Moerwijkwinkel ‘bij Betje’. Bij Betje kun je van alles: ontmoeten, koken en eten, tentoonstellen, kopen en organiseren.

Woningbouwcorporatie Steadion stelt een winkelpand beschikbaar en ook de gemeente Den Haag ondersteunt dit project actief. De afgelopen maanden heeft iXin het plan uitgewerkt, plannen voor de verbouwing van het pand gemaakt, fondsen gezocht, vrijwilligers geactiveerd en de invulling van het concept verder vorm gegeven.

De planning is om rond kerst van 2017 met de eerste activiteiten te starten. Tegen die tijd moet het pand zijn verbouwd en opgeknapt en kun je er binnenlopen voor een kop koffie of thee.

Logo iXin
Telefoon 030 - 22 323 94
E-mail info@ixin.nl