Project : Kwaliteitsslag langste winkelstraat van Nederland

De Amsterdamsestraatweg is de langste winkelstraat van Nederland: lang, kaarsrecht en een van de meest levendige (winkel)straten van Utrecht. Een straat met een grote diversiteit aan winkels door de honderden ondernemers van verschillende (culturele) achtergronden. Het is echter ook een straat met typische grootstedelijke problematiek. Op het gebied van veiligheid, verkeer en vastgoed wordt er daarom door de gemeente een ontwikkelstrategie uitgevoerd.

Voor de pijler vastgoed is iXin als adviseur betrokken. We zetten in op vermindering van leegstand, passende branchering en vergroten van de diversiteit van het winkelaanbod. Ook transformatie en uitstraling heeft onze aandacht. Wat we vooral doen is ruimte maken voor nieuw ondernemerschap. Ondernemerschap met andere kwaliteiten dan het straatbeeld nu uitstraalt.

De aanpak begint langzaamaan zijn vruchten af te werpen: de eerste nieuwe ondernemers hebben hun (winkel)deuren geopend. Deze kwaliteitsverbetering wordt door bewoners en bezoekers met open armen ontvangen en zelfs burgemeester Jan van Zanen kwam al snel een bezoekje brengen aan een van de vernieuwende ondernemers.
De straat lijkt klaar voor de kanteling die mede door iXin in beweging wordt gezet!

Logo iXin
Telefoon 030 - 22 323 94
E-mail info@ixin.nl