Nieuws - Winnaar pitchwedstrijd Loosduinen

1 november 2017

Op 25 oktober 2017 vond de eerste editie van de retail Pitchwedstrijd plaats , een initiatief van het Haags Retailpunt. Negen bureaus stuurden in totaal 15 voorstellen in voor zes deelnemende winkelgebieden. IXin was een van de deelnemende bureaus en presenteerde haar ideeën voor drie winkelgebieden. Aan het eind van de feestelijke finale die plaatsvond in de conceptstore Collectiv kozen de verschillende winkelcentra hun beste voorstel. Het directe resultaat is dat iXin voor winkelcentrum Loosduinen aan de slag gaat met het voorstel voor een ‘Rolling Tinder Race’. Het winkelcentrum ontvangt hiervoor van het Haags Retailpunt een stimuleringsbijdrage van € 2.500 per project.

De ondernemers van het Zeeheldenkwartier konden tijdens de finale geen keuze maken, maar de kans is reeel dat zij op een later moment voor het ‘Food Design Plus’ concept van iXin zullen kiezen.

IXIn drukte met haar analyses en ideeën voor drie winkelgebieden in positieve zin een stevig stempel op de avond.. De analyse van de identiteit en kansen van de winkelgebieden die iXin presenteerde werden enthousiast ontvangen.

Creatieve kruisbestuiving in Den Haag

De pitchwedstrijd is een initiatief van het Haags Retailpunt en is dit jaar voor het eerst georganiseerd als opvolger van de HRP Retailprijs. Het Haags Retailpunt wil met het initiatief Haagse winkelgebieden verbinden met de creatieve sector in de stad. “Winkelgebieden organiseren steeds vaker leuke activiteiten en evenementen. Denk bijvoorbeeld aan Kerstmarkten, Halloween- en Sinterklaasactiviteiten en food festivals. Om dit te organiseren is creativiteit, tijd en geld nodig. Hier kunnen winkelgebieden wel wat hulp bij gebruiken”, aldus Hester Bunnik, programmamanager Haags Retailpunt. “Onze pitchwedstrijd zorgt voor een flinke dosis inspiratie, kruisbestuiving en nog meer leuke activiteiten in de stad: een win-winsituatie voor alle betrokken partijen én het winkelend publiek”.

 
Deel deze pagina:
Logo iXin
Telefoon 030 - 22 323 94
E-mail info@ixin.nl